Nowa Octavia Tour- jaki kolor wybrać ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kapuhy
    Ambiente
    • 2008
    • 132

Nie czerwony. Oko ludzkie jest bardzo wyczulone na odcienie czerwieni i jeżeli w przyszłości jakiś element przyjdzie pomalować to zawsze będzie bardzo widać różnicę. Beż albo ten błękit aqua mi się podobają. Sam mam taki kamienisty/szary (seda stone) i jest OK, czasem wiadomo myjnie trzeba odwiedzić.

Komentarz

• Tichy
      Rider
      • 2010
      • 544

IMO czarny - najbardziej elegancki,

grafit - najpraktyczniejszy (brudu nie widać),

na marginesie ten czerwony (niemetaliczny) w połączeniu z czarnymi wstawkami mógłby bardzo ciekawie wyglądać...

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no faktycznie ten czerwony nie jest zły ciekawe jak na żywo. i ogólnie malo octavi czerwonych jeździ do tego 2 tysie w kieszyni a za to mozna halogeny i radyjko kupic
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• bassy
          Drive
          • 2011
          • 75

Na pewno z metalizowanego nie zrezygnuję. Utrzymanie zwykłego - to nie dla mnie pieszczoty.

Komentarz

• marektbg
            Elegance
            • 2010
            • 861

Ja wybrałem taki jak mi się podoba, a nie taki jaki jest praktyczny i rozsądny.
            To moje kolejne czarne auto i jakoś nie mam problemów z myciem co dwa dni - a jak to się mówi czarny prezentuje się lepiej - pod firmą jak postawię swojego obok beż cappucino kolegi i srebrnej firmówki, to raczej zdecydowana większości współpracowników jest zdania, że mój ładniejszy :P
            Branie koloru nie metalicznego w czasach gdy mamy extra wodne lakiery to słaby pomysł - lakier metaliczny z dodatkowo warstwą lakieru bezbarwnego rysuje się od "patrzenia" a co dopiero nie metalik. Trochę aut w firmie obskoczyliśmy i czerwony czy niebieski nie metalik po kilku latach wygląda słabo - chyba, że ktoś ma czas i ochotę i poleruje, waxuje i pieści swoje autko.

Komentarz

• bassy
              Drive
              • 2011
              • 75

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Czarny jest super. Ja lece na praktycznosc zwłaszcza chodzi mi o zarysowania nie tylko brudzenie.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez irka68
                Zamówiłam szary satin a teraz zastanawiam się czy nie zmie nić na błękit aqua
                a możesz jeszcze zmienić?
                Jak dla mnie to zwykły czerwony jak ma baca10 jest super (nie przepłacał bym następnym razem za kolor) .... jak bym myślał praktycznie to zwykły srebrny metalic a jak by mi coś do głowy strzeliło to czarna perła...żebym się nie nudził i spędzał czas na polerowaniu auta. .......... :jaja (mam czarną perłę)

Zamieszczone przez SKODAJACK
                srebrny metalik (ten jaśniejszy) i to chyba najpraktyczniejszy kolor który się nie brudzi.
                dokładnie małem taki w maździe - po wywoskowaniu spokojnie 3 tygodnie bez czyszczenia nadwozia było.

Zamieszczone przez Tichy
                na marginesie ten czerwony (niemetaliczny) w połączeniu z czarnymi wstawkami mógłby bardzo ciekawie wyglądać...
                dokładnie.
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• bassy
                  Drive
                  • 2011
                  • 75

A może zgłosi się do odpowiedzi użytkownik antracytowej skody.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez bassy
                    no mój Stary ma taką, zgłaszam się
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• irka68
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 123

Czarny jest naprawde ładny ! ale jeżdżę już 6,5 roku czarna Fabia combii ! Octavia Tour w srodku ma czarne obicia i dodatki więc jak wezmę SZARY SATIN a właściwie to taki stalowy to będzie ekstra kontrast :-) ps. srebrny tez jest ok ale na moim osiedlowym parkingu na 20 aut to 8 jest srebrnych i 8 czerwonych ! pozdrawiam, irka

Komentarz

• bassy
                        Drive
                        • 2011
                        • 75

Zamieszczone przez szkoda
                        Zamieszczone przez bassy
                        no mój Stary ma taką, zgłaszam się
                        No fajny kolorek podoba mnie się. No tak to już jest ze srebrnymi( czerwonych nie znoszę - a mam teraz taka corsę c hehehe). moja O będzie w garażyku wiec nie zawyży tych statystyk :P

Komentarz

• piociel
                          Rider
                          • 2010
                          • 526
                          • Volkswagen

Ja mam taki...Bardzo ładnie wygląda...po wyjechaniu z myjni. Jakbyś chciał żeby zawsze tak wyglądał to nie wiem co byłoby droższe: paliwo czy myjnia

Co do czarnego to chyba najlepiej, ale patrz wyżej.
                          Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                          Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                            RS
                            • 2010
                            • 2822

Zamieszczone przez irka68
                            ps. srebrny tez jest ok ale na moim osiedlowym parkingu na 20 aut to 8 jest srebrnych i 8 czerwonych ! pozdrawiam, irka
                            nowej Skodzince należy się ogrzewany garaż a nie parking osiedlowy :wink:
                            SPOT Poznań:
                            .....
                            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• rezon
                              RS
                              • 2006
                              • 1894
                              • Volvo
                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                              nowej Skodzince należy się ogrzewany garaż a nie parking osiedlowy
                              za karę - żeby szybciej rdzewiała zimą :wink:

Komentarz

• bassy
                                Drive
                                • 2011
                                • 75

Dlatego mam zwykły nieogrzewany taki w sam raz i będzie srebrna.....może nawet się do waszego klubu wciągnę. 8)

[ Dodano: Sro 12 Sty, 11 16:04 ]
                                A słuchaj cie co prawda przymierzam się do O II FL ale zapytam w tym wątku
                                wynegocjowałem lakierowane lusterka- czy nie lepiej z tego zrezygnować i wziać listwy boczne nielakierowane( zamawiam doposażonego minta)

Komentarz

• Dawidek
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 47

wachałem się przed zamówieniem natomiast później sobie pomyślałem, skoro tyle kasy pakuje w to auto to musi mi się w 100% podobać więc ostatecznie zamówiłem czerń magiczną Nie ma konkurencji jezeli chodzi o urok i elegancię czarnego auta, inna sprawa że bede auto uzytkował jako taksówka no ale... czarny to czarny:P

Komentarz

• leff
                                    Elegance
                                    • 2004
                                    • 862

czarny jest super jak jest czysty ........ dramat ... co nie zmienia postaci rzeczy, ze obecna OI mam czarna i OII rowniez zamowilem czarna .... za duzo jest srebrnych

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez leff
                                      czarny jest super jak jest czysty ........ dramat ... co nie zmienia postaci rzeczy, ze obecna OI mam czarna i OII rowniez zamowilem czarna .... za duzo jest srebrnych
                                      jak jest brudny tez jest fajny, na pewno ładniejszy czarny brudny od białego brudnego :P
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bassy
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 75

No ja już po zamówieniu wziałem srebrną . Akurat w mojej okolicy najwięcej jeźdżi tych beżowych i seledynowych - brrrrr, cóż de gustibus, ja generalnie używam ostro samochodów nie sa dla mnie bożkiem - czarny, również moim zdaniem najfajniejszy kolor byłby jednak dla mnie powodem zbyt wielu frustracji . Teraz to tylko chciałbym żeby silnik sprawował się jak trzeba

Komentarz

• Camel-
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 89

Ja preferuje ciemne lakiery. Bo co prawda szybko widać na nich brud, ale jak są czyste to żaden jaśniejszy nie ma podskoku. No i o ciemny lakier trzeba umieć po prostu dbać.
                                          Swoją drogą, gdybym musiał wziąć lakier bez dopłaty, to na pewno wziąłbym ten

Ale i tak już go nie ma w OII Tour.

A6 '98 Avant 2,8QT + C200 '95 Sport
                                          Elementy z włókna węglowego (carbon fiber)

Komentarz

• machu
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 147

Ja też wziąłem czarny Srebrny jest bardzo praktyczny, ale oklepany, poza tym wg mnie lepszy do fabii, a nie do Octavii.
                                            Jedyną alternatywą dla nas było beż cappuccino. Też dobrze się prezentuje i korzystnie wygląda z masą kurzu na karoserii
                                            A bez dopłat do koloru to brałbym biały miałem taki w kilku autach i ogólnie wolałem ten kolor niż np ciemny granat.
                                            Sprzedam czarnulkę...
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• bassy
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 75

Kurde zaraz dojdziecie do tego ze skoda jest w ogóle oklepana i będe musiał subaru zakupic

Komentarz

• Gugurugu
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 44

Zamieszczone przez bassy
                                                Kurde zaraz dojdziecie do tego ze skoda jest w ogóle oklepana i będe musiał subaru zakupic
                                                No to chyba muszę kolegę zmartwić ja codziennie widzę skodę co 100 m a O1 nawet co 25 m ...ciężko o bardziej popularny model

...a jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście chyba czarnych najmniej i wg mnie najładniej się prezentują ...jak są czyste

Komentarz

• bassy
                                                  Drive
                                                  • 2011
                                                  • 75

Hej no co Ty dla mnie to żaden problem nie jestem lanserem, chciałem duży bagażnik dla rodzinki i hak do przyczepki z łódką ma jeździć i tyle także loozik

Komentarz

• pandzik
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2254
                                                    • Seat

Ja planuję nie dopłacać do lakieru. :P
                                                    MI się podoba kolor czerwony, żonie biały. Czyli będę jeździł białym kombi...

Komentarz

Pracuję...